In 3 stappen je eigen raamstickers plakken!

Je hebt een raamsticker of raamteksten besteld en wilt deze natuurlijk strak plakken zonder luchtbellen. Met deze tips & tricks plak je eenvoudig jouw eigen raamsticker! Wij adviseren altijd 2 methodes. Raamteksten kun je droog en nat plakken. Heb je ‘Easy Dot’ raamstickers besteld? Dan hoef je alleen maar de ondergrond goed vetvrij te maken (lees ramen vetvrij maken hieronder). Deze ‘Easy Dot’ raamstickers zijn eenvoudig te herpositioneren en kun je zonder plakinstructies aanbrengen.

Benodigdheden

  • Ontvettingsmiddel (emmer met sop)
  • Plantenspuit met water en afwasmiddel (nat plakken)
  • Schoonmaakdoek (theedoek)
  • Liniaal / Rolmaat
  • Schaar / Stanley mes
  • Rakel
Download hier onze plak instructies voor raamteksten:
Raamteksten (nat plakken) Raamteksten (droog plakken)

Ramen vetvrij maken

Het is belangrijk om je ramen goed vetrij te maken. Gebruik hier alcohol of lauw water met afwasmiddel voor. Vermijd ruitenreinigers met ammoniak, citroen of ruitenreinigers die een olieachtig laagje achterlaten. Het is belangrijk om (wanneer de oppervlakte schoon en vetvrij is) de gehele oppervlakte nog even goed met water schoon te maken zodat restanten van het reinigingsmiddel weg zijn.

Maak altijd eerst de ondergrond
goed schoon en vetvrij

Om te controleren of je raam vetvrij is adviseren wij om met je duim over het oppervlakte te wrijven. Als dit stroef gaat en je hoort een piepend geluid, dan weet je dat het raam goed vetrij is.

Raamteksten plakken (Nat)

Wij adviseren om grote raamteksten nat te plakken. Hierdoor heb je minder last van luchtbellen en kun je de sticker makkelijk herpositioneren. Kleine raamteksten kun je gerust droog of nat plakken. Maak in elk geval altijd eerst de ondergrond goed schoon en vetvrij. Als je nat plakt kun je na het positioneren (zie stap 1) de sticker omslaan naar de andere kant (zie stap 2). Maak hierna het raam nat met water in combinatie met een klein beetje afwasmiddel (let wel op dat de tape blijft plakken op het raam).

Let op:
Wanneer je nog nooit een raamtekst heeft geplakt raden wij je aan deze nat te plakken. (Zie instructie nat plakken). We raden het aan om grote stickers met 2 personen te plakken.

1

Sticker positioneren (Afb. 1)

1.

Plak aan beide zijkanten op de sticker een stuk tape van ongeveer 5cm.

2.

Meet je gewenste positie uit.

3.

Plak daarna in het midden een stuk tape dat ruim boven en onder de sticker uitkomt.

2

Sticker losmaken (Afb. 2)

1.

Scheur de tape doormidden aan de rechterkant, waar de sticker begint. Laat de helft wel op de ondergrond zitten. Deze kun je gebruiken om later de juiste positie te bepalen als je de sticker gaat plakken.

2.

Sla de sticker om naar de andere kant (2A) en maak het eerste deel van het raam nat met water en een beetje afwasmiddel (2B). Hierna maak je de sticker los van het stickervel (backing) (2C). Knip of snijd de backing af bij de tape in het midden (2D).

3.

Houd de sticker goed vast en laat het voorzichtig boven de ondergrond (niet erop) zakken en bepaal aan de hand van de tape die is blijven zitten de juiste positie (zie afb. 3).

3

Sticker plakken (Afb. 3)

1.

Rakel (wrijf) nu vanuit het midden de sticker in een visgraat vast.

2.

Haal de tape in het midden weg en doe hetzelfde met de linkerkant.

3.

Verwijder de bruine applicatiefolie en de sticker is geplakt.

Heb je een vraag? Neem contact op:

Jonatan Cohen

Persoonlijk advies nodig?
085 130 4010

Klantenservice

085 130 4010

Ma t/m Vr:
9:00 tot 17:00

Mail ons

Wij verzenden met:
Verzending: PostNL, GLS, DHL

Onze zekerheden

Gratis bezorging vanaf 75,-
Grootste aanbod van
de Benelux
Inhouse designers
Binnen 2 werkdagen
verzonden

Onze zekerheden

Gratis bezorging v.a. 75,- Grootste aanbod van de BeneluxInhouse designers Binnen 2 werkdagen verzonden

P(l)ak je voordeel!